• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Батьківська сторінка

ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні педагогічної ради

31.08.2020 Протокол №08

Протиепідемічні заходи

в Покотилівському ліцеї «Промінь» на період карантину у зв'язку

з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)

(відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України

від 22.08.2020 № 50)

1.Допуск до роботи персоналу ліцею здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром.

2.У разі виявлення співробітника з підвищеною температурою тіла понад 37,2 °C або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.

3.При появі підвищеної температури тіла понад 37,2 °C або ознак гострого респіраторного захворювання вдома, співробітник повідомляє свого директора або заступника директора та не виходить на роботу, одночасно звертаючись за медичною допомогою.

4.Усі працівники ліцею забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну - безпосередньо на робочому місці працівника.

5.Після кожного зняття засобів індивідуального захисту та перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

6. Допуск здобувачів освіти 1-4 класів та здобувачів освіти 5-11 класів здійснюється на різні входи до закладу освіти.

7. Не рекомендовано допуск до закладу освіти батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.

8.Педагогічний склад ліцею перед початком занять проводить опитування учнів щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.

9. У разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, за відсутності батьків, здобувачі освіти одягають маску, тимчасово повинні бути ізольовані в спеціально відведеному приміщенні закладу, інформуються батьки (інші законні представники) та приймається узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров'я. Після вилучення особи з симптомами інфекційної хвороби в приміщенні, де перебувала така особа, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція висококонтактних поверхонь.

9. Вхід до приміщень закладу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски або респіратора.

10.Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях.

11.Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов'язковим, крім учнів 1-4 класів.

12. Дезінфекція рук проводиться на вході до закладу(в організованому місці для обробки рук антисептичними засобами.)

13. За можливості заняття з окремих предметів проводяться на відкритому повітрі.

14. Основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти є миття рук з милом. Використання багаторазових рушників заборонено. Використання антисептиків доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом. Протирання рук вологими серветками з метою знезараження або як заміна миття рук або антисептичної обробки не рекомендується.

14. Після кожного навчального заняття здійснювати провітрювання впродовж не менше 10 хвилин. При провітрюванні слід забезпечити безпеку дітей шляхом встановлення замків та фізичних обмежувачів на вікна.

15. Після проведення занять у кінці робочого дня необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо

16. Утилізація використаних засобів індивідуального захисту (захисні маски, респіратори, гумові рукавички, захисні щитки), паперових серветок проводиться в окремі контейнери/урни.

17. Харчування учнів:

17. 1.Харчування здобувачів освіти здійснюється відповідно до розробленого і затвердженого керівником закладу графіка. Організація мультипрофільного харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування на період карантину не дозволяється.

17.2. Функціонування питних шкільних фонтанчиків на території закладу освіти не дозволяється. Питний режим здобувача освіти організовується з допомогою використання індивідуальних ємностей для рідини або фасованої питної продукції.

17.3. При організації харчування необхідно забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.

17.4. Усі працівники харчоблоку забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну - безпосередньо на робочому місці працівника.

17.5. Після кожного зняття засобів індивідуального захисту (захисних масок одноразових рукавичок) перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

17.6. Працівник їдальні, який видає страви або здійснює розрахунок, повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту: захисною маскою або респіратором, захисними окулярами або захисним щитком, одноразовими рукавичками.

Кiлькiсть переглядiв: 2093

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.